Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Jan Kompagnie Lezing 2017: Winston Churchill, vader van Europa


Den Haag

Op dinsdagavond 17 oktober vertelt historicus Felix Klos over de rol van Winston Churchill bij de aanzet tot het ontstaan van de huidige Europese Unie. Daarbij toont hij uniek film- en beeldmateriaal.

Winston Churchill en Europa

Na de Tweede Wereldoorlog weet Winston Churchill één ding zeker: Europese eenwording is de enige manier om een veilig en vredig Europa te creëren. Zijn doel is om ervoor te zorgen dat Europa in de toekomst niet meer zal lijden onder oorlogsgeweld en nationalisme.

Jan Kompagnie Lezing

De Jan Kompagnie Lezing is in het leven geroepen als eerbetoon aan de in 2011 overleden archivaris van het Nationaal Archief drs. Jan H. Kompagnie. Jan Kompagnie heeft zich bijzonder ingespannen om archieven op een inspirerende wijze toegankelijk te maken voor onderzoekers en historisch geïnteresseerden. De Jan Kompagnie Lezing is een samenwerking van het Nationaal Archief, Jonge Historici en NTR.

Felix Klos

Felix Klos (1992) auteur van het boek Winston Churchill, vader van Europa, is een Nederlands-Amerikaanse historicus die met de hoogst mogelijke beoordelingen afstudeerde in de moderne Britse en Europese geschiedenis aan het Lincoln College in Oxford. Eerder studeerde hij magna cum laude af in de politicologie aan het Amerikaanse Middlebury College in Vermont. In 2013 werkte Felix voor Senator Bernie Sanders in Washington D.C., en later voor de presidentiële verkiezingscampagne van Hillary Clinton in Iowa. Nu is hij werkzaam als speechschrijver voor D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold.

Jonge Historici

Jonge Historici wil de kwaliteiten en talenten van jonge historici optimaal voor het voetlicht brengen en hen een actieve rol geven in het publieke debat. Daarvoor biedt het jong historisch talent een podium. Zij doen dit door scripties online uit te geven, opiniestukken en columns te publiceren. Meer informatie is te vinden op: http://jongehistorici.nl/

Informatie

Wanneer: dinsdag 17 oktober, 19.30 – 21.00 uur
Waar: Prins Willem-Alexanderhof 20, 2595 BE Den Haag, direct achter station Den Haag centraal
Aanmelden via: events@nationaalarchief.nl

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in