Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Jan Kompagnie Lezing 2017: Winston Churchill, vader van Europa


Den Haag

De Jan Kompagnie Lezing is een samenwerking van het Nationaal Archief, Jonge Historici en NTR. Felix Klos, auteur van het boek Winston Churchill, vader van Europa, vertelt op dinsdag 17 oktober over de rol die Churchill heeft gehad bij de aanzet tot het ontstaan van de huidige Europese Unie.

Na de Tweede Wereldoorlog is Churchill ervan overtuigd dat Europese eenwording de enige manier is om een veilig en vredig Europa te creëren. Zijn doel is om ervoor te zorgen dat Europa in de toekomst niet meer zal lijden onder oorlogsgeweld en nationalisme.  

Felix Klos

Felix Klos (1992) is een Nederlands-Amerikaanse historicus die met de hoogst mogelijke beoordelingen afstudeerde in de moderne Britse en Europese geschiedenis aan Lincoln College, Oxford. Eerder studeerde hij magna cum laude af in de politicologie aan Middlebury College in Vermont, Amerika. In 2013 werkte Felix voor Senator Bernie Sanders in Washington, D.C., en later voor de presidentiële verkiezingscampagne van Hillary Clinton in Iowa. Nu is hij werkzaam als speechschrijver voor D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold. 

Jonge Historici

Jonge Historici  wil de kwaliteiten en talenten van jonge historici optimaal voor het voetlicht te brengen en hen een actieve rol geven in het publieke debat. Daarvoor biedt het jong historisch talent een podium. Zij doen dit door scripties online uit te geven, opiniestukken en columns te publiceren. Meer informatie is te vinden op: (http://www.jhsg.nl/)

Informatie

Datum: dinsdag 17 oktober

Tijd: 19.30 uur   

Waar:   Prins Willem-Alexanderhof 20, 2595 BE Den Haag

Aanmelden via: events@nationaalarchief.nl

Toegang: Gratis

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in