Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

23 en 24 november: symposium Rethinking the VOC?


Den Haag

Het Nationaal Archief en Universiteit Leiden nodigen u van harte uit om deel te nemen aan het wetenschappelijke symposium ‘Rethinking the VOC?’, waar we vanuit nieuwe perspectieven naar aloude thema’s kijken.

De unieke archieven van de Verenigde Oost-Indische Compagnie zijn een blijvende inspiratiebron voor historisch onderzoek en academische programma’s. De insteek van die onderzoeken is de afgelopen jaren veranderd. Experts van over de hele wereld, delen vernieuwende inzichten over welke mogelijkheden de archieven vandaag de dag bieden. Vragen die worden beantwoord, zijn bijvoorbeeld: ‘Hoe kan het historisch debat worden verrijkt met niet-Westerse en cross culturele perspectieven?’,  ‘Wat betekent dit voor onze perceptie van de VOC als kosmopolitische handelsorganisatie?’ en ‘In hoeverre moeten de koloniale archieven worden gedekolonialiseerd?’ En als je dat zou doen: ‘Wat zijn de gevolgen daarvan voor de onderzoekers en hun achterban?’

Kortom, een variatie aan interessante thema’s die aandacht verdienen en krijgen op 23 en 24 november 2017 tijdens het symposium ’Rethinking the VOC?’ . Het complete programma en het inschrijfformulier vindt u op www.gahetna.nl/rethinkingvoc.

Het symposium vindt plaats in het Nationaal Archief in Den Haag. De toegang is gratis.

En de voertaal is Engels.

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in