Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

17 november avondopenstelling Aan Tafel!


Dan Haag

Altijd al willen weten hoe 17e-eeuws bier smaakt? Of hoe de specerijen uit de Oost werden gebruikt in de Nederlandse keuken? Kom dan op vrijdagavond 17 november naar het Nationaal Archief. Tijdens deze speciale avondopenstelling staan de smaakpapillen centraal.

Specerijen in de Nederlandse keuken

De Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) werd opgericht om handel te drijven in specerijen. Peper, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel kwamen terecht in de Nederlandse keuken. Maar wat werd ermee gedaan? Was het allemaal wel zo smakelijk? Zouden we de kookkunsten uit deze tijd nu nog kunnen waarderen? Op vrijdagavond 17 november gaat Danny Jansen, tv-kok van 24kitchen, in op deze vragen. Ook bereidt hij een gerecht geïnspireerd op een recept uit de tijd van de VOC.

Avondvullend programma rondom tentoonstelling De wereld van de VOC

Na Danny Jansens verhaal 'Aan de kook', wordt u getrakteerd op een Indische maaltijd. Met volle maag bezoekt u de tentoonstelling De wereld van de VOC en halen een restaurator en inhoudelijk deskundige in bijzijn van het publiek een archiefstuk uit de vitrine en vertellen er van alles over. Ook kunt u een rondleiding volgen met een uniek kijkje in de depots van het Nationaal Archief.

Deze avond maakt onderdeel uit van de Kookboeken7daagse (11 t/m 19 november)

Informatie Aan Tafel!

17:30 uur: Inloop
18:00 – 19:00 uur 'Aan de kook' met 24kitchen-chef Danny Jansen
19:00 – 20:00 uur Indische maaltijd
19:00 - 23:00  uur Bezichtigen tentoonstelling De wereld van de VOC
19:45 uur Bladeren op Zaal in de Oost-Indische Gewassen
20:30 uur Kijkje in het VOC- en het kaartendepot van het Nationaal Archief
23.00 uur Einde

Plaats: Nationaal Archief, Prins Willem-Alexanderhof 20 Den Haag, direct naast station Den Haag Centraal.

Aanmelden: tot en met 14 november via events@nationaalarchief.nl

Prijs: € 20,- per persoon

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in