Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

11 november Vooroudercursus


Den Haag

Nieuwsgierig naar je voorouders? Het Nationaal Archief organiseert met het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis op zaterdag 11 november 2017 een vooroudercursus. Duik zelf in de bronnen, steek kennis op van experts en dompel je onder in de wereld van de VOC.

Op zoek naar je eigen geschiedenis

Je kunt er tegenwoordig niet meer om heen: familiegeschiedenis intrigeert. De afleveringen van het NTR-televisieprogramma Verborgen verleden worden elk seizoen beter bekeken en in de top tien van de Beste Geschiedenisboeken Aller Tijden (2016) van het Historisch Nieuwsblad zijn maar liefst vier familiegeschiedenissen te vinden. Mensen verwonderen zich over hun eigen historie en gaan zelf op onderzoek uit.

Genealogisch onderzoek, rondleiding en kijkje achter de schermen

De studiedag op zaterdag 11 november biedt een eerste kennismaking met genealogisch onderzoek in historische documenten van het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis en het Nationaal Archief. Experts leggen je de basisprincipes uit van stamboomonderzoek en laten je kennis maken met bronmateriaal.
Ook krijg je een speciale rondleiding door de tentoonstelling De wereld van de VOC bij het Nationaal Archief. Onder leiding van een coach ga je aan de slag met diverse digitale historische bronnen. Wellicht ontdek je dat je VOC-voorouders hebt.
Tot slot bieden we je een kijkje achter de schermen bij het televisieprogramma Verborgen verleden aan de hand van de verhalen van BN-ers met een VOC-verleden.

Informatie Vooroudercursus

Datum: zaterdag 11 november 2017
Tijd: 10.00 – 16.30 uur
Plaats: Nationaal Archief
Prins Willem Alexanderhof 20 Den Haag, direct naast station Den Haag Centraal
Kosten: € 20,- (inclusief entree tentoonstelling De Wereld van de VOC en koffie/thee)
Aanmelden: events@nationaalarchief.nl

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in