Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

11 juni Kinderboekenparade


Den Haag

Fan van Paul van Loon, Dummie de Mummie of Kikker? Benieuwd hoe echte tekenaars tekenen? Kom dan zondag 11 juni naar de Kinderboekenparade in en om het Kinderboekenmuseum in Den Haag!

Zeven zeeën rond

Piraten, zeemeerminnen en avonturiers opgelet! Dit jaar heeft het festival als thema ‘De zeven zeeën rond’ en staat het bol van avontuur en ontdekkingsreizen, van de stoere zeebonken, vissen en van mooie zeeprinsessen. Mis het dus niet!

VOC-route en Anna van Bueren-speurtocht

Verschillende bijzondere routes leiden je door het festival. Zo is er in het Nationaal Archief een VOC-route en hebben het Kinderboekenmuseum, Koninklijke Bibliotheek en het Nationaal Archief een speciale Anna van Bueren-speurtocht gemaakt.

Kinderboekenfestival met schrijvers en tekenaars

Op het leukste kinderboekenfestival van Nederland is weer van alles te ontdekken, beleven en te doen. Geniet van optredens door schrijvers en tekenaars zoals Paul van Loon, Tosca Menten, Koos Meinderts, Mylo Freeman, Vivian den Hollander en meester-illustrator Thé Tjong-Khing.

Workshops, verhalenvertellers, eBooks en apps

Ga zelf aan de slag in inspirerende workshops, scoor handtekeningen of ga op de foto met Dikkie Dik of Dolfje Weerwolfje. Storytellers brengen de mooiste verhalen tot leven en in het MediaLab probeer je de nieuwste eBooks en apps uit.

Prijs Nederlandse Kinderjury 2017

Een van de hoogtepunten van de Kinderboekenparade is de uitreiking van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Wie heeft volgens de Nederlandse jeugd het beste, leukste, mooiste boek geschreven? Duizenden kinderen hebben hun stem uitgebracht op hun favoriete boek. Misschien heeft jouw boek wel gewonnen!

Informatie Kinderboekenparade

Datum en tijd: zondag 11 juni van 11.00 - 17.00 uur
Plaats: in en om het Kinderboekenmuseum, Willem-Alexanderhof en Anna van Buerenplein, direct achter station Den Haag Centraal
Kosten: helemaal gratis!

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in