Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Historicidagen 2017


Den Haag

Voor (kunst)historici op zoek naar inspiratie en samenwerking organiseert KNHG in augustus 2017 de historicidagen. Wie zijn of haar expertise wil delen of wil meewerken aan de inhoud kan tot 15 januari een voorstel insturen.

Voor wie zijn de Historicidagen?

Het Koninklijk Historisch Genootschap (KNHG), de beroepsorganisatie van Nederlandse historici, nam het initiatief tot de Historicidagen  om de samenwerking tussen alle soorten historici te bevorderen. De Historicidagen zijn interessant voor een ieder die zich beroepsmatig met geschiedenis bezighoudt : onderzoekers, studenten, docenten, medewerkers van archieven, musea en andere erfgoedinstellingen, zelfstandig ondernemers en andere professionals.

Historicidagen

De Historicidagen zijn een driejaarlijks terugkerende ontmoeting in de ruimste zin van het woord: markt, beurs, arena, congres. Deelnemers vinden in de lezingen en workshops een staalkaart van het historisch bedrijf en kunnen meepraten over de frontlijnen en uitdagingen in het actuele historische debat.

Meewerken aan het programma

De Historicidagen bieden een breed scala aan plenaire lezingen, presentaties, debatten, manifestaties en voorstellingen. Daarnaast is er ruimte voor een groot aantal parallelsessies (2 uur), waarin historici hun eigen werk kunnen presenteren. Wie zijn of haar expertise, projecten, ideeën of vragen wil delen kan als individu of als groep een voorstel indienen bij de Programmacommissie.

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in