Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Nationaal Archief en 'Movies That Matter Festival' trakteren!


Den Haag

Wie naar het Haagse 'Movies That Matter Festival' (20-26 maart) gaat, kan gratis naar de tentoonstelling Het geheugenpaleis - met je hoofd in de archieven in het Nationaal Archief. En bezoekers van Het geheugenpaleis krijgen op vertoon van hun entreebewijs € 1,50 korting op een toegangskaartje voor het 'Movies That Matter Festival'.

Verhalen

Net als de tentoonstelling Het geheugenpaleis van het Nationaal Archief, vertellen de films op het 'Movies That Matter Festival' talloze verhalen. Verhalen van ver weg en dichtbij. Soms bekende, maar vaak ook onbekende verhalen. Verhalen die verbazen, ontroeren of aan het denken zetten. Het Nationaal Archief en het 'Movies that Matter Festival' brengen deze verhalen graag samen.

'Movies That Matter Festival'

Het 'Movies That Matter Festival' vindt dit jaar plaats van donderdag 20 tot en met woensdag 26 maart in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui in Den Haag. 

Het festival presenteert een gevarieerd programma met zo’n 70 speelfilms en documentaires, talkshows, debatten, dagelijkse muziekoptredens en een expositie.
Deze editie is er onder meer een speciaal themaprogramma dat aansluit bij de nucleaire top in Den Haag (ATOMIC) en een programma rond verboden liefdes, onder de titel LOVE.

Tentoonstelling Het geheugenpaleis - met je hoofd in de archieven

De tentoonstelling in het Nationaal Archief presenteert de omvangrijke archiefcollectie op verrassende, vernieuwende en unieke wijze.

Verhalen over bijvoorbeeld een Haags schandaal in de 18e eeuw, avonturen van een koopmanszoon in West-Indië, inburgeren in de jaren na de Tweede Wereldoorlog en de effecten van een nieuwe echtscheidingswet in de jaren '60 en '70. Aan de hand van originele documenten, foto's en kaarten wordt de bezoeker meegenomen langs 11 verhalen die elk een stukje Nederlandse geschiedenis belichten.

Elk verhaal heeft zijn eigen ruimte waarin niet alleen de originele foto's, kaarten en documenten centraal staan maar waar ook een kunstenaar zijn interpretatie van het verhaal geeft.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het festivalprogramma en kaartverkoop de website van het 'Movies That Matter Festival'.
Reserveren is aanbevolen. Vermeld bij uw reservering dat u van de kortingsactie Nationaal Archief - 'Movies That Matter Festival' gebruik maakt.

Meer informatie over de tentoonstelling Het geheugenpaleis in het Nationaal Archief vindt u elders op deze website.

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in