Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Wikipedian in Residence aangesteld voor Nationaal Archief en Koninklijke Bibliotheek


Den Haag

Afgelopen mei zijn de Koninklijke Bibliotheek (KB) en het Nationaal Archief (NA) in samenwerking met Wikimedia Nederland een wervingsactie gestart voor een ‘huis-wikipedian’, ofwel een Wikipedian in Residence. De werving is succesvol verlopen. Vanaf oktober 2013 start de eerste Nederlandse Wikipedian in Residence met zijn werkzaamheden.

De Wikipedian in Residence is de verbindende schakel tussen KB en NA aan de ene en de vele Wikipedia-vrijwilligers aan de andere kant. De beide erfgoedinstellingen hopen dat er daardoor in Wikipedia-artikelen veel meer gebruik zal worden gemaakt van hun rijke collecties. Zo zullen veel meer mensen kennis kunnen nemen van de inhoud van hun collecties.

Hay Kranen eerste Wikipedian in Residence

Hay Kranen (Nijmegen, 1983) wordt de eerste Nederlandse Wikipedian in Residence. Op 7 oktober aanstaande gaat hij aan de slag binnen de KB en het NA in Den Haag. Kranen is sinds 2005 actief op Wikipedia, en was van 2007 tot 2011 bestuurslid van Wikimedia Nederland, de organisatie achter de vrije internetencyclopedie.

Meer weten?

Lees meer informatie over de samenwerking van het NA en de KB met Wikipedia.
Lees meer achtergrondinformatie over de Wikipedian in Residence.

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in