Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Stamboomcafé CBG: Tips voor onderzoek naar Surinaamse voorouders


Den Haag

Op dinsdag 28 mei organiseert het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) het 10e Stamboomcafé. De inleiding wordt deze keer verzorgd door Ank de Vogel. Zij geeft een korte presentatie over het doen van archiefonderzoek naar Surinaamse voorouders. Bronnen, tips & trucs passeren de revue. Voor mensen die willen starten met het in kaart brengen van hun (Surinaamse) familiestamboom, of voor mensen die zijn vastgelopen in hun genealogische onderzoek een aanrader.

Gelegenheid voor informatieuitwisseling

Na de openingspresentatie van Ank de Vogel is er voor de cafébezoekers ruim gelegenheid om elkaar te ontmoeten, nieuwe kennis(sen) op te doen, oude contacten aan te halen, informatie uit de wisselen, enzovoorts. Ook zijn medewerkers van het CBG aanwezig om vragen te beantwoorden en informatie te verstrekken.

Waar en wanneer?

Het Stamboomcafé vindt plaats in de Berensteynzaal van het CBG in Den Haag (Prins Willem-Alexanderhof 22; dat is naast het Centraal Station) op 28 mei van 17.00-19.00 uur.

De toegang en de eerste consumptie zijn gratis.
Als u van plan bent naar het Stamboomcafé te komen, kunt u zich aanmelden door een e-mail te sturen naar stamboomcafé@cbg.nl onder vermelding van de datum 28 mei 2013.

Het CBG organiseert regelmatig een Stamboomcafé. De volgende bijeenkomst is op dinsdag 25 juni.

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in