Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Special Het geheugenpaleis


Den Haag

Het nieuwe Lees het NA magazine is volledig gewijd aan de tentoonstelling Het geheugenpaleis – met je hoofd in de archieven. Het 7de nummer van het Lees het NA magazine ligt vanaf 9 oktober in de winkel.

Het geheugenpaleis

Het geheugenpaleis - met je hoofd in de archieven presenteert de omvangrijke collectie van het Nationaal Archief op een verrassende manier. Deze tentoonstelling – de eerste in eigen huis – neemt de bezoeker mee langs 11 grote en kleine verhalen uit meer dan 1000 jaar Nederlandse geschiedenis.

Originele documenten, kaarten en foto’s vertellen 11 van de talloze de verhalen die in de archieven verborgen liggen. Elk van deze verhalen heeft zijn eigen ruimte in de tentoonstelling. Maar niet alleen archiefstukken staan centraal; kunstenaars, artiesten en ontwerpers geven hun eigen interpretatie van de documenten, kaarten en foto’s die bij de tentoonstellingsverhalen horen.

Nieuw publiekscentrum

De tentoonstelling Het geheugenpaleis markeert ook de opening van het nieuwe publiekscentrum van het Nationaal Archief. Het nieuwe Lees het NA magazine opent met een uitgebreid artikel over wat de bezoeker hier allemaal te wachten staat. Daarna volgen korte artikelen over elk van de 11 verhalen die vanaf 16 oktober in Het geheugenpaleis te zien zijn.

Meer informatie over de openingstentoonstelling van het vernieuwde publiekscentrum van het Nationaal Archief is te vinden op de speciale geheugenpaleis-pagina op deze website.

Bekijk in de webexpo Het geheugenpaleis – met je hoofd in de archieven enkele van de archiefstukken die op de tentoonstelling te zien zijn.

Lees het NA magazine

Lees het NA magazine 7/2013 is vanaf 9 oktober 2013 te koop in de boekhandel als bijlage bij het tijdschrift G-Geschiedenis.
Het Lees het NA magazine is een uitgave van Het Genootschap voor het Nationaal Archief.

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in