Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Beelden voor de Toekomst in Het Klokhuis


Den Haag

Eind vorig jaar is het grootschalige digitaliseringsproject Beelden voor de Toekomst succesvol afgesloten. Voor het NTR-jeugdprogramma Het Klokhuis reden om eens een kijkje achter de schermen te komen nemen. Woensdag 16 januari is te zien hoe Beelden voor de Toekomst precies heeft gezorgd voor het conserveren, restaureren en digitaliseren van audiovisueel archiefmateriaal.

Project Beelden voor de Toekomst

In het project Beelden voor de Toekomst hebben 4 instellingen (Beeld en Geluid in Hilversum, het EYE Film Instituut Nederland in Amsterdam, Kennisland en het Nationaal Archief in Den Haag) zich verenigd om een belangrijk deel van het audiovisueel en fotografisch erfgoed van Nederland te behouden door middel van conservering en digitalisering. Het gedigitaliseerde materiaal komt vervolgens beschikbaar voor het onderwijs en het brede publiek.

Het Nationaal Archief participeert in het project met circa 1.000.000 foto’s en negatieven die alle beschikbaar zijn of komen in de fotocollectie op deze website.

De volledige afronding van Beelden voor de Toekomst zal nog enige tijd in beslag nemen. Het Nationaal Archief rondt het project af in maart 2013. Enkele van de andere partnerinstellingen vervolgen de werkzaamheden aan het project nog tot en met uiterlijk 2014.

Wanneer te zien?

De aflevering van Het Klokhuis ‘Beelden voor de Toekomst’ is te zien op woensdag 16 januari op Nederland 3 om 18.23 uur.

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in