Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Uitreiking Geschiedenis Online Prijs


Den Haag

Op dinsdag 14 februari wordt voor de zesde maal de Geschiedenis Online Prijs (GOP) uitgereikt voor de beste historische website van het afgelopen jaar. De bijeenkomst vindt plaats in het Nationaal Archief - gastheer, en partner van Historisch Nieuwsblad. De GOP is een initiatief van Historisch Nieuwsblad en Archieven.nl.

Met de GOP willen de initiatiefnemers aandacht vragen voor de toenemende behoefte aan digitale toegankelijkheid van (historisch) materiaal. De prijs is een uiting van waardering voor een goed toegankelijke historische website. Een ander doel van de GOP is het stimuleren van geschiedenis op internet.

Publieksprijs

Naast een juryprijs wordt dit jaar voor het eerst een publieksprijs uitgereikt. Al meer dan 16.000 mensen hebben hun stem uitgebracht. Stemmen kan nog tot 10 februari.

Programma

De middag wordt gepresenteerd door Bas Kromhout, redacteur van het Historisch Nieuwsblad. De Algemene Rijksarchivaris Martin Berendse spreekt over het digitaal toegankelijk maken van archiefmateriaal. Nadat de kanshebbers zijn gepresenteerd worden achtereenvolgens 5 winnaars bekendgemaakt. Schrijfster Karin Spaink draagt een column voor. Journalist Eric Hennekam en historicus Willem Melching vormen met haar de jury.

Tijd en Plaats

Geschiedenis Online Prijs, dinsdag 14 februari 2012,  Nationaal Archief, Prins Willem Alexanderhof 20 in Den Haag (loopafstand Centraal Station). Ontvangst vanaf 15.30 uur. De toegang is gratis. Het is wel noodzakelijk dat u zich aanmeldt. Dat kan via Facebook.


gahetna.nl is een samenwerking van Het Genootschap voor het Nationaal Archief, het Nationaal Archief en Spaarnestad Photo
Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in