Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Tijdelijk beperkte dienstverlening studiezaal


Den Haag

In 2008 is begonnen met de renovatie van het Nationaal Archief. Deze renovatie is onderverdeeld in twee fasen. Tijdens de eerste fase zijn de kantoorunits gerenoveerd. Deze zijn inmiddels opgeleverd.

15 oktober 2012 start de tweede fase van de renovatie, waarin de publieke ruimtes op de begane grond worden verbouwd. Naar verwachting is de renovatie medio 2013 voltooid.

Nieuwe publieke ruimte

De nieuwe publieke ruimte wordt publieksvriendelijk, overzichtelijk en eigentijds. Naast een moderne, grotere studiezaal biedt de ruimte de bezoeker vele nieuwe mogelijkheden, zoals een expositieruimte en een onderwijs- annex workshopruimte.

Beperkte dienstverlening studiezaal vanaf 15 oktober

De aankomende werkzaamheden zorgen tijdelijk voor overlast en hebben invloed op de dienstverlening die wij u in de studiezaal kunnen bieden. Hiervoor vragen wij uw begrip.

Om de overlast zo beperkt mogelijk te houden en tijdens de renovatie toch dienstverlening te kunnen aanbieden, is deze op een aantal punten aangepast:

Alternatieve studiezaal

Er is een alternatieve studiezaal ingericht waar u het archiefmateriaal in kunt zien.

De openingstijden van die tijdelijke studiezaal zijn:

Maandag is de studiezaal gesloten.

Van tevoren reserveren van een plek in de studiezaal

De tijdelijke studiezaal heeft een beperkte capaciteit van 30 plekken. Bij het reserveren van (minimaal) één stuk wordt automatisch ook een plek gereserveerd.

Het reserveren van een plek is mogelijk vanaf zaterdag 13 oktober. In de week daarvoor kunt u al voor een beperkt aantal openingsdagen na 15 oktober reserveren, zie de vraag en antwoord pagina.

Inzage beperkt openbare archieven

Afhankelijk van het geldende openbaarheidsregime voor desbetreffende collectie kunt u de gewenste stukken op maandag, dinsdag of woensdag komen inzien. Wilt u een beperkt openbaar archief inzien, dan dient u hiervoor een verzoek in te dienen via info@nationaalarchief.nl.

Originele kaarten niet raadpleegbaar

Vanwege de kleinere omvang van de tijdelijke studiezaal is het helaas niet mogelijk tijdens de renovatie originele kaarten te bekijken.

Digitale dienstverlening

Tijdens de renovatie zetten we meer in op de digitale dienstverlening. Dit doen we door te werken aan nieuwe indexen en onderzoeksgidsen. Ook start een pilot met als doel het sneller leveren van online bestellingen en eerder antwoord op e-mailvragen en reacties.

Met deze inspanningen willen we onze digitale bezoekers en klanten tijdens en na de renovatie van dienst zijn.

Uiteraard blijft u 24 uur per dag, 7 dagen in de week welkom op www.gahetna.nl voor het reserveren van archiefstukken, het plaatsen van bestellingen, reacties en het invoeren van transcripties van gescande documenten.

Bekijk ook de vraag en antwoord pagina over de aangepaste dienstverlening.

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in