Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Schatkamers van Nederland verschenen


Den Haag

Nederland ontdekken aan de hand van zijn historische kaarten. Dat is de uitdaging die de ANWB, het Nationaal Archief en de Regionaal Historische Centra bieden in hun gezamenlijke uitgave Schatkamers van Nederland. Deze schitterende publicatie, gevuld met veel historisch kaartmateriaal is nu verkrijgbaar.

Door mensenhanden gemaakt

In geen land ter wereld is het landschap zo door mensenhanden gemaakt als in Nederland. Hoe dat in de loop der eeuwen is gebeurd, laten de duizenden kaarten in onze nationale en regionale archieven zien. De Schatkamers van Nederland toont de mooiste en meest bijzondere kaarten en vertelt het verhaal van deze kaarten en van de tijd waarin ze werden gemaakt.
Daarmee is deze gezamenlijke uitgave een geschiedenis van de Nederlandse provincies, verbeeld door het werk van onze kaartmakers.

Officiële presentatie

Op 11 december vindt tijdens een besloten bijeenkomst, de officiële presentatie van deze uitgave plaats in Kasteel Duivenvoorde. Schatkamers van Nederland wordt dan aangeboden aan de heer Jan Franssen, Commissaris van de Koningin van Zuid-Holland. Eveneens zijn daarbij Guido van Woerkom, directeur van de ANWB, en Martin Berendse, directeur van het Nationaal Archief, aanwezig.

Inhoud Schatkamers-box

Schatkamers van Nederland bestaat niet alleen uit een naslagwerk, maar bevat ook 24 losse, historische kaarten variërend van de middeleeuwen tot de koude oorlog. Al deze kaarten zijn eenzijdig bedrukt en eenvoudig uit te vouwen en op te hangen. Voor elke provincie zijn er 2 historische kaarten en een wandel-, fiets- of autoroute opgenomen. Uiteraard zijn alle kaarten voorzien van uitgebreide cartografische achtergrondinformatie

Waar te krijgen?

Schatkamers van Nederland is nu al te bestellen via de webwinkel van gahetNA. Daarnaast is de uitgave te verkrijgen bij de balie van het het Nationaal Archief, maar ook bij alle Regionaal Historische Centra in Nederland, de ANWB-winkel en in de boekhandel. De prijs bedraagt €32,95

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in