Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Onderzoeksgids scheepswrakken online


Den Haag

Het Nationaal Archief stelt een onderzoeksgids beschikbaar voor iedereen die bezig is met onderzoek naar scheepswrakken uit de 16e-18e eeuw. Deze onderzoeksgids is een hulpmiddel bij het doen van archiefonderzoek naar wrakken van schepen van de VOC, WIC en Admiraliteit in de collectie van het Nationaal Archief.

De onderzoeksgids geeft een overzicht van de belangrijkste archieven uit de collectie van het Nationaal Archief, die voor het onderzoek naar scheepswrakken gebruikt kunnen worden. Ook belangrijke websites en literatuur komt aan bod. Door gebruik te maken van deze nieuwe gids is het mogelijk om informatie over onder andere de uitreding van schepen, over de lading en de bemanning boven water te krijgen.

Wrakkenwijzer

De onderzoeksgids is samengesteld op basis van de zogeheten Wrakkenwijzer van het programma Gemeenschappelijk Cultureel Erfgoed. Zowel de onderzoeksgids als de Wrakkenwijzer is online beschikbaar in het Nederlands en in het Engels.

Waar te vinden?

De onderzoeksgids 'Ik zoek informatie over een scheepswrak (16e-18e eeuw)' is op deze website in te zien via ‘Onderzoek doen' en vervolgens 'Onderwerpen’. De Wrakkenwijzer is daarin bijgevoegd als bijlage.

Wilt u de Engelse versie raadplegen? Ga dan naar de research guide 'I'm looking for information on a shipwreck (16th-18th century)'.

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in