Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Direct reserveren van archiefstukken nu mogelijk


Den Haag

Het reserveren van archiefstukken via deze website is vernieuwd. De nieuw toegevoegde optie 'Direct reserveren' maakt het vanaf nu veel eenvoudiger om documenten online te reserveren.

Reserveren vereenvoudigd

Bij gahetNA werken we continu aan het verbeteren van de site en de digitale dienstverlening. In het afgelopen half jaar hebben we vele suggesties en correcties ontvangen over de aangeboden dienstverlening.
Een van de belangrijkste knelpunten is het proces van het reserveren van archiefstukken. Bezoekers moesten verschillende stappen doorlopen voordat een document daadwerkelijk gereserveerd was. We hebben daarom de afgelopen periode besteed aan het ontwikkelen en testen van verbeteringen van het online reserveren.

Optie 'Direct reserveren'

De vernieuwingen van gahetNA zijn er vooral op gericht om het online reserveren van stukken eenvoudiger en sneller te laten verlopen. Dat is gelukt!
Door gebruik te maken van de optie 'Direct reserveren' zijn voor het reserveren van een archiefstuk nog slechts 3 muisklikken nodig. Om direct te kunnen reserveren zijn slechts het toegangsnummer van de archiefinventaris en het inventarisnummer nodig. De stappen van 'Direct reserveren' komen aan bod in onderstaand instructiefilmpje.

Screenshot van direct reserveren

 gahetNA mobiel

Een andere vernieuwing is de mobiele versie van de website. Om mobiel op de hoogte te kunnen blijven, heeft gahetNA vanaf dit moment nieuws, agenda en contactgegevens ook ondergebracht in een speciale mobiele site. Als je voor het eerst met een mobiele telefoon naar www.gahetna.nl surft, kom je automatisch op de mobiele site terecht. Zelf een kijkje nemen kan natuurlijk ook door direct naar het mobiele gahetNA te gaan.
We streven er naar de mobiele site in de toekomst verder uit te breiden met meer opties en interactie.

 

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in