Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Verkiezingstijden.nl


Den Haag

Op 25 mei is de website Verkiezingstijden.nl gelanceerd met foto's, video's en meer informatie over de 27 naoorlogse Nederlandse kabinetten. De website heeft een interactieve tijdlijn gevuld met historisch audiovisueel materiaal.

De Nacht van Schmelzer, de Nacht van Wiegel, de diverse scènes van nieuw aangetreden ministers op het bordes van Paleis Soestdijk en de nasleep van de moord op Pim Fortuyn zijn nu in foto's en video's te zien op Verkiezingstijden.nl.

Uit de collecties

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en Nationaal Archief/Spaarnestad Photo selecteerden een ruime hoeveelheid video's en foto's uit hun collecties. Er is materiaal uit de Polygoon bioscoopjournaals, NOS journaals, persfotocollectie ANEFO en actualiteitenprogramma’s als Barend & Van Dorp geselecteerd. De site maakt bovendien gebruik van de collectie Partij- en verkiezingsaffiches van het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen (DNPP) en de collectie video's van de Rijksoverheid.
De komende weken zal het aantal items toenemen. Verkiezingstijden.nl blijft online tot 1 oktober 2010.

Beelden voor de Toekomst

De foto's en video's zijn gedigitaliseerd in het kader van het project Beelden voor de Toekomst. Binnen Beelden voor de Toekomst redden zes instellingen een belangrijk deel van het audiovisueel erfgoed van Nederland door conservering en digitalisering. Het gedigitaliseerde materiaal komt zo breed mogelijk beschikbaar voor onderwijs en het publiek.

Verkiezingstijden.nl werd gerealiseerd door Stichting Nederland Kennisland, Beeld en Geluid en het Nationaal Archief in het kader van Beelden voor de Toekomst.

www.verkiezingstijden.nl

Links

www.nationaalarchief.nl
www.spaarnestadphoto.nl
portal.beeldengeluid.nl
www.beeldenvoordetoekomst.nl
www.kennisland.nl 

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in