Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Tong Tong Fair


Den Haag

De Tong Tong Fair is het grootste Euraziatische evenement ter wereld dat plaatsvindt van 19 t/m 30 mei op het Malieveld in Den Haag. Met een uitgebreid cultureel programma, culinaire hoogstandjes en een Grand Pasar, trekt de beurs ruim 125.000 bezoekers.

Tijdens de Tong Tong Fair zullen bijzondere items uit de foto-, muziek- en filmverzameling ‘Nederlands-Indië’ uit de archieven van Nationaal Archief, EYE en Beeld en Geluid op allerlei manieren gepresenteerd worden. Zo toont het Nationaal Archief foto's, kaarten en archiefstukken rondom Indonesië en Nederlands-Indië op een Multitouch Surface tafel. Beeld en Geluid vertoont op een interactieve landkaart van Indonesië een selectie filmbeelden en muziek.
Bezoekers kunnen zo per regio kijken en luisteren naar de verschillende facetten van het leven in Indonesië en Nederlands-Indië door de jaren heen.

Tijdens de Fair wordt in het Bibit-theater een filmprogramma vertoond met zeldzame filmbeelden uit de eerste decennia van de twintigste eeuw, Polygoonjournaals en de Nederlandse filmklassieker ‘Rubber’. Ook zijn er producties te zien van hedendaagse filmmakers waarin oude beelden worden ingezet om nieuwe verhalen te vertellen over Nederlands-Indië.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Toegelaten HTML-tags: <p> <a> <em> <strong> <br> <abbr> <span>
  • Zet HTML-elementen in hoofdletters om naar kleine letters.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een menselijke bezoeker bent en om geautomatiseerde spam te voorkomen.
Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in