Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Publiek en jury stemmen op beste genealogische internetpublicaties


Den Haag

Vanaf zaterdag kan iedereen via verkiezing.genealogieonline.nl een stem uitbrengen op de beste genealogische internetpublicatie.
 

Veel genealogische internetpublicaties!

Met de Genealogisch Goed verkiezing wil de organisatie het publiceren van genealogische artikelen op Internet stimuleren. Het aantal nominaties dat afgelopen drie weken is binnengekomen is hoger dan verwacht! Doordat het publiceren via een eigen website of weblog laagdrempelig is geworden zijn her en der mooie genealogische publicaties naar boven gekomen die via deze verkiezing voor het eerst in één overzicht staan.

Goede genealogische internetpublicaties?

De Genealogisch Goed verkiezing is een initiatief van Bob Coret van Genealogie Online. Samen met het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC), het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG), HCC!Genealogie, het Nationaal Archief (NA), de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) en het Regionaal Archief Tilburg (RAT) is de verkiezing opgezet. Zo is geprobeerd op verkiezing.genealogieonline.nl antwoord te geven op de vraag: Wat maakt een genealogische internetpublicatie goed? Aspecten die hierbij naar voren komen zijn creatief, origineel, inspirerend, gebruik van afbeeldingen, vermelden van bronnen, inhaken op actualiteit en slim gebruik van internet technieken.

Beste genealogische internetpublicaties en prijswinnaars op 1 maart bekend.

Stemmen kunnen uitgebracht worden tot en met 26 februari (onder de stemmers worden mooie prijzenpakketten verloot). De genealogische internetpublicatie met de meeste stemmen van het publiek mag de Genealogisch Goed 2009 titel voeren en valt in de prijzen. Een deskundige jury - bestaande uit Cees Heystek (HCC!Genealogie), Christian van der Ven (BHIC), Isabelle Heyvaert (RAT), Rob van Drie (CBG), Albert Hoekstra (NGV) en Yvette Hoitink (NA) - zal vanuit alle genomineerde websites ook een winnaar kiezen. Beide winnaars zullen op 1 maart via verkiezing.genealogieonline.nl en www.twitter.com/bestegenealogie bekend gemaakt worden.
 

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Toegelaten HTML-tags: <p> <a> <em> <strong> <br> <abbr> <span>
  • Zet HTML-elementen in hoofdletters om naar kleine letters.
Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in