Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Nationaal Archief en Spaarnestad Photo stellen digitale beelden beschikbaar aan Wikipedia


Den Haag

Op 13 september 2010 doneren het Nationaal Archief en Spaarnestad Photo een selectie foto's aan Wikimedia Nederland, bekend van Wikipedia. Wikipedia is de grootste online encyclopedie ter wereld, die bovendien helemaal door gebruikers wordt geschreven en onderhouden. In deze encyclopedie bestaat grote behoefte aan beeldmateriaal om lemma's te illustreren - fotomateriaal dat in veel gevallen niet (legaal) beschikbaar is.

Nederlandse politiek

Waar het gaat om Nederlandse politiek komt daar in ieder geval op 13 september verandering in. Tijdens dit evenement presenteert het Nationaal Archief ruim 1.000 foto's uit de ANEFO persfotocollectie. Deze collectie bevat portretfoto's van de meeste Nederlandse politici en foto's van vele beroemde en minder beroemde gebeurtenissen. Denk bijvoorbeeld aan de Nacht van Schmelzer, de formatieperikelen van 1977 en de eerste vrouwelijke minister Marga Klompé. Bij veel foto's zal een Wikipedia-lemma bestaan, voor andere zal het puzzelen, debatteren en graven zijn.

Programma overdracht

Tijdens dit evenement worden een aantal vooraanstaande Nederlandse politici en oud-politici geinterviewd over hun persoonlijke herinneringen bij de foto's. Een interessante mix van jongere en meer ervaren politici, van verhaal en debat vormt daarvoor de prikkelende receptuur.

Meer informatie: wikipedia.eventbrite.com 

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Toegelaten HTML-tags: <p> <a> <em> <strong> <br> <abbr> <span>
  • Zet HTML-elementen in hoofdletters om naar kleine letters.
Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in