Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Followanarchive op Twitter


Den Haag

Het Nationaal Archief zit op Twitter, een website waar je korte berichtjes kunt delen met je volgers. Op 12 november is het Followanarchive day. Doe mee: word volger van @NArchief en tweet daarover!

Twitter

Op Twitter kun je snel korte berichten uitwisselen met andere gebruikers. Zo'n bericht wordt een 'tweet' genoemd. Twitter is een gratis dienst. Je maakt simpel een account aan op Twitter.com. Daarna kies je andere Twitteraars uit om te gaan volgen. Hun berichten verschijnen dan in jouw tijdlijn. Bij een tweet kun je aangeven over welk onderwerp het gaat door er een 'hashtag' aan mee te geven (hash = Engels woord voor hekje), zoals #herfst.

In Nederland groeit Twitter razendsnel. Steeds meer archiefdiensten zitten op Twitter. Het Nationaal Archief gebruikt Twitter voor korte berichten die vaak inspringen op de actualiteit of die onderdelen van onze collectie in het zonnetje zetten. Zo wordt er elke vrijdag een link geplaatst naar een bijzondere foto, met als hashtag #fotovrijdag. Ook andere archieven doen hier aan mee.

Followanarchive

Op vrijdag 12 november is het Followanarchive dag. Op die dag laten twitteraars uit de hele wereld weten welk archief zij volgen op Twitter en waarom. Wij nodigen iedereen uit om ons te volgen en dat op vrijdag te laten weten door ons een tweet te sturen met als hashtag #followanarchive.

Termen:

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Toegelaten HTML-tags: <p> <a> <em> <strong> <br> <abbr> <span>
  • Zet HTML-elementen in hoofdletters om naar kleine letters.
Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in