Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Erfgoedinstellingen presenteren zich op de Tong Tong Fair


Den Haag

19 t/m 30 mei 2010

Het Nationaal Archief, EYE Film Instituut Nederland en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid presenteren nog niet eerder vertoond archiefmateriaal over Nederlands-Indië en Indonesië in het Cultuurpaviljoen op de Tong Tong Fair van 19 t/m 30 mei in Den Haag.

Het Nationaal Archief toont uit zijn collectie diverse foto's, kaarten en archiefstukken rondom Indonesië en Nederlands-Indië op een Multitouch Surface tafel. Bezoekers van de fair kunnen zo op een interactieve manier kennismaken met de verschillende items over dit onderwerp.
Op een interactieve landkaart van Indonesië toont Beeld en Geluid een selectie van filmbeelden en muziek uit zijn collectie. Per regio kunnen bezoekers kijken en luisteren naar verschillende facetten van het leven in Indonesië en Nederlands-Indië door de jaren heen.
Tijdens de fair wordt in het Bibit-theater een filmprogramma vertoond met zeldzame filmbeelden uit de eerste decennia van de twintigste eeuw, Polygoonjournaals en de Nederlandse filmklassieker ‘Rubber’. Ook zijn er producties te zien van hedendaagse filmmakers waarin oude beelden worden ingezet om nieuwe verhalen te vertellen over Nederlands-Indië.

De Tong Tong Fair is het grootste Euraziatische evenement ter wereld dat op het Malieveld in Den Haag georganiseerd wordt. Met een uitgebreid cultureel programma, culinaire hoogstandjes en een grand pasar, trekt de beurs jaarlijks ruim 125.000 bezoekers.

In het project Beelden voor de Toekomst maken Nationaal Archief, EYE, Beeld en Geluid en Stichting Nederland Kennisland een belangrijk deel van het audiovisueel erfgoed van Nederland beschikbaar door conservering en digitalisering. De verschillende gedigitaliseerde collecties worden vervolgens voor een breed publiek toegankelijk gemaakt. Elk jaar staat binnen Beelden voor de Toekomst één thema centraal. Voor 2010 is dat Indonesië. Het hele jaar staan verschillende projecten en activiteiten op het programma waar Indonesië een hoofdrol in speelt. Meer informatie is te vinden op http://beeldenvoordetoekomst.nl/nl/project/themajaar-2010-indonesie.

Noot voor de pers
Voor meer informatie over Beelden voor de Toekomst op de Tong Tong Fair kunt u contact opnemen met Beeld en Geluid, Jennemiek Leijssen, T 035 6771652 of E jleijssen@beeldengeluid.nl

Voor meer informatie over het Nationaal Archief kunt u contact opnemen met Josefien Schuurman, T 070 3315576 of E josefien.schuurman@nationaalarchief.nl

Voor meer informatie over EYE kunt u contact opnemen met Annelies Termeer, T 020 5891428 of E anneliestermeer@eyefilm.nl

Voor meer informatie over Kennisland kunt u contact opnemen met Thijs van Exel, T 020 5756720 of E te@kl.nl

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Toegelaten HTML-tags: <p> <a> <em> <strong> <br> <abbr> <span>
  • Zet HTML-elementen in hoofdletters om naar kleine letters.
Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in