Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Besluit inventarisnummer 7049 van het KMP-archief


Den Haag

Als gevolg van het besluit van de minister-president van februari 2003 inzake het KMP-archief zijn de daarin opgenomen beperkingen aan de openbaarheid van inventarisnummer 7049 uit het KMP-archief vervallen. In dit besluit had de minister van Algemene Zaken een voorbehoud opgenomen ten aanzien van de expiratiedatum van de openbaarheidsbeperking.

Op grond van dit voorbehoud heeft een herbeoordeling plaatsgevonden die tot de conclusie heeft geleid dat een beperking van de openbaarheid van het volledige inventarisnummer 7049 niet meer nodig was, maar dat zich daarin enkele documenten bevinden die de persoonlijke levenssfeer van nog levende personen raken. Daarom is besloten de openbaarheid van het dossier alsnog voor bepaalde tijd te beperken, op grond van artikel 15, eerste en tweede lid van de Archiefwet.

Het inventarisnummer wordt gesplitst in nummer 7049nieuw waarvan de inhoud volledig openbaar is, en een dossier 7049a dat met het oog op de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van nog levende personen niet openbaar is (Archiefwet 1995, artikel 15, lid 1, onder a).

Bekijk de bijlage voorr het besluit. 

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Toegelaten HTML-tags: <p> <a> <em> <strong> <br> <abbr> <span>
  • Zet HTML-elementen in hoofdletters om naar kleine letters.
Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in