Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

SGP draagt archief over aan Nationaal Archief


Den Haag

Op vrijdag 2 oktober draagt de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP), opgericht in 1918, haar archief over aan het Nationaal Archief. Algemeen rijksarchivaris mr. Martin Berendse ontvangt de SGP in een besloten bijeenkomst in het Nationaal Archief. Om de overdracht officieel te bezegelen tekenen beide partijen vrijdag de overdrachtsovereenkomsten.

Nestor van de Tweede Kamer en fractievoorzitter de heer ir. BJ. van der Vlies en de heer H. Uil, lid van het landelijk hoofdbestuur van de partij en gemeentearchivaris van Schouwen-Duiveland, zullen spreken tijdens de bijeenkomst.

De volgende archieven worden overgebracht:

  • de centrale partijorganisatie en de daaraan verwante organisaties: de Stichting Guido de Bres (het wetenschappelijk instituut), de vereniging SGP-Jongeren en de Stichting Voorlichting en Vorming; periode: 1918-1990
  • de Statenkringen Rijnmond en Gouda van de SGP.

De omvang van deze archieven is ongeveer 10 meter. Het SGP-archief is nog niet beschikbaar voor onderzoekers; het moet nog bewerkt worden. Het Nationaal Archief begint binnenkort met de inventarisatie. In de loop van 2010 zullen de inventarissen beschikbaar zijn op de studiezaal.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Nico van Egmond, accountmanager afdeling Particuliere Archieven: 070-3315573 

Termen:

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Toegelaten HTML-tags: <p> <a> <em> <strong> <br> <abbr> <span>
  • Zet HTML-elementen in hoofdletters om naar kleine letters.
Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in