Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Mapit1418: Foto's Eerste Wereldoorlog digitaal


Den Haag

Tijdens de Nacht van de Geschiedenis op 24 oktober, is de website www.mapit1418.nl gepresenteerd. De site geeft toegang tot een bijzondere selectie fotomateriaal uit de Eerste Wereldoorlog van het Nationaal Archief. Het zijn voornamelijk Duitse en Engelse vintage foto’s uit de jaren 1914 – 1919, vaak nog niet eerder getoond.

Op zoek naar de locatie; geotagging

In veel gevallen is helemaal niet bekend waar de foto’s destijds genomen zijn. Of is alleen het land of de provincie bekend. Het Nationaal Archief wil met de site www.mapit1418.nl de kennis van bezoekers inzetten en vraagt hun de juiste geografische locatie bij de foto’s te achterhalen. Met een kaart kan de gebruiker op een interactieve manier de foto aan een locatie koppelen oftewel 'geotaggen'. Bezoekers kunnen ook hun eigen foto’s van dezelfde locaties anno nu toevoegen. Zo ontstaat een boeiende vergelijking tussen toen en nu.

De site mapit1418 is door het Nationaal Archief in samenwerking met Kennisland ontwikkeld en valt onder het project Beelden voor de Toekomst.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Toegelaten HTML-tags: <p> <a> <em> <strong> <br> <abbr> <span>
  • Zet HTML-elementen in hoofdletters om naar kleine letters.
Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in