Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Bibliotheekcatalogus Nationaal Archief online!


Den Haag

Vanaf 4 maart 2008 is de catalogus van de bibliotheek van het Nationaal Archief online raadpleegbaar. Hiermee wordt de bibliotheekcollectie van het Nationaal Archief, die tot nu toe een voor buitenstaanders wat verborgen bestaan leidde, beter zichtbaar.

Inhoud van de collectie

Het zwaartepunt van de bibliotheekcollectie ligt op geschiedkundige publicaties die qua onderwerp aansluiten bij de archiefcollectie van het Nationaal Archief. Hierbij gaat het om publicaties over de geschiedenis van Nederland, met speciale aandacht voor (Zuid-)Holland, de toenmalige koloniën en institutionele geschiedenis. Daarnaast bevat de bibliotheek een uitgebreide collectie archiefwetenschap en documentconservering en -restauratie, alsmede publicaties over genealogie en cartografie.

De catalogus bevat de beschrijvingen van alle publicaties die de bibliotheek van het Nationaal Archief vanaf 1980 heeft aangeschaft en een deel van de publicaties die vóór 1980 zijn aangeschaft. De resterende publicaties worden op termijn alsnog ingevoerd. De bibliotheekcollectie bevat in totaal ca. 50.000 titels.

Online aanvragen

Naast het gebruiken van de uitgebreide zoekfunctie, kunt u in de bibliotheekcatalogus ook publicaties aanvragen met behulp van uw bezoekersnummer. De aangevraagde titels kunnen dan op de studiezaal van het Nationaal Archief worden geraadpleegd.

Digitale dienstverlening

Het aanbieden van de online bibliotheekcatalogus past in de ambitie van het Nationaal Archief om een betere digitale dienstverlening voor onze bezoekers (online en in de studiezaal) te realiseren.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Toegelaten HTML-tags: <p> <a> <em> <strong> <br> <abbr> <span>
  • Zet HTML-elementen in hoofdletters om naar kleine letters.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een menselijke bezoeker bent en om geautomatiseerde spam te voorkomen.
Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in