Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Week van de jaren '70


Den Haag

Radio 2 staat in de week van 17 tot 21 april in het teken van de jaren ’70. Muziek van toen maar ook verhalen, foto’s en herinneringen aan die tijd kleuren de zender en de website.

Iconen

De week van de jaren ‘70 is de populairste muziekweek van Radio 2. In de Hall of Fame, een virtueel museum krijgen beeldbepalende personen uit  verschillende decennia een plekje. Iconen als Henk van der Meyden, Hedy D’Ancona, George Baker en Ad Visser worden voor het voetlicht gebracht. De foto’s van de iconen uit de jaren ‘70 zijn afkomstig uit de Fotocollectie van het Nationaal Archief.

Samenwerking

Geschiedenis is wat Radio 2 en het Nationaal Archief deze week bindt. Daarom verleent het Nationaal Archief graag zijn medewerking. Wie meer herinneringen wil ophalen, surft nu naar de Fotocollectie van het Nationaal Archief voor nog meer jaren ’70 foto’s.

Beeldbank

Je kunt bij ‘uitgebreid zoeken’ de periode 1970-1979 en bij beschrijving een term invullen als politie, rellen, treinkaping, mode, Dolle Mina, Luv, Tina Turner, Watergate, autoloze zondag, Lockheed, metro en wat je nog meer te binnen schiet. En voilà, je waant je weer terug in de tijd!

www.gahetna/collectie/fotocollectie.nl
www.radio2.nl 
 

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Toegelaten HTML-tags: <p> <a> <em> <strong> <br> <abbr> <span>
  • Zet HTML-elementen in hoofdletters om naar kleine letters.
Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in