Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Nationaal Museumweekend


Den Haag

De kunst van het weten is het thema van het museumweekend, 8 en 9 april.
Wie kennis wil opdoen over het verleden: De tentoonstellingsruimte van het Nationaal Archief ‘De Verdieping van Nederland’ met duizend jaar Nederlandse geschiedenis is op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur zoals altijd geopend en gratis toegankelijk.

Bronbeek

Wie een voorouder heeft met een Koninklijk Indisch Leger (KNIL) -verleden kan daar meer over te weten komen in museum Bronbeek in Arnhem: Op zondag 9 april vanaf 12.00 uur geven twee medewerkers van het Nationaal Archief elk uur workshops over de genealogische zoektocht naar KNIL-militairen.

Onderzoek

In militaire stamboeken en pensioenboeken die het Nationaal Archief bewaart, staat veel informatie. Naast persoonsgegevens vindt u daarin gegevens over indiensttreding, overplaatsingen, bevorderingen, krijgshandelingen, verwondingen, onderscheidingen en de manier waarop de dienst is geëindigd. In de workshop van 9 april wordt uitgelegd welke zoekwegen, bronnen en instanties leiden naar gegevens over voorouders met een KNIL-verleden. Voor mensen met een familieverleden dat op een andere wijze is verbonden met Indië is ook informatie beschikbaar. Het is mogelijk vragen te stellen over eigen onderzoek en u kunt kijken of uw familienaam in naamklappers voorkomt. Ook zijn er informatiebladen en onderzoeksgidsen te krijgen.

Informatie

Museum Bronbeek
Velperweg 147
Arnhem
Tel. 026-3763522
www.cdc.nl

zie ook:
www.deverdiepingvannederland.nl
www.nationaalarchief.nl
www.museumweekend.nl 

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in