Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Nationaal Archief Magazine 2006/2


Den Haag

Naast het artikel over het Hongaarse familiearchief leest u in het nieuwe Nationaal Archief Magazine onder meer over het faillissement van Rembrandt en over Marga Klompé als Miss Crèche.

Het Groene Hart: betwist gebied

In Publicatie aandacht voor het Groene Hart. De laatste vijftig jaar is een kwart van het oorspronkelijke groene gebied bebouwd. Welke keuzes maken we voor het bestaande open gebied? Zuid-Hollandse archieven en oude kaartencollecties kunnen beleidsmakers helpen bij de toekomstige inrichting van het Groene Hart.

Beter geen veroordeelde dan de verkeerde veroordeeld

De rubriek ‘In onderzoek’ gaat over J.A. Blaauw, voormalig hoofdcommissaris van politie in Rotterdam en auteur van misdaadverhalen. Zijn boeken gaan over waar gebeurde moordzaken waarvoor hij in de archieven duikt.

Achtergrond: Tweede kans voor persoonsdossiers

Verder aandacht voor persoonsdossiers in overheidsarchieven. Met de nota 'Persoonsdossiers een geval apart' is de jarenlange impasse over gevoelige maar historisch waardevolle persoonsdossier doorbroken. Bodien Abels, hoofd Selectie en Acquisitie bij het Nationaal Archief vertelt er meer over.

Waar te vinden

Het Nationaal Archief Magazine is te vinden bij het Nationaal Archief, de regionaal historische centra, grote stedelijke archieven en bij een groot aantal culturele en historische instellingen waaronder vele Haagse musea. 

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Toegelaten HTML-tags: <p> <a> <em> <strong> <br> <abbr> <span>
  • Zet HTML-elementen in hoofdletters om naar kleine letters.
Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in