Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

29 oktober Landelijke Archievendag


Den Haag

Geschiedenismarathon

Het Nationaal Archief organiseert op de Landelijke Archievendag de Vaderlandse Geschiedenismarathon. Bevlogen èn prominente historici, waaronder Thomas von der Dunk,  Luc Panhuysen en Gerard Hooykaas, nemen bezoekers mee in een marathon van 25 minilezingen langs 25 belangrijke dagen uit de Nederlandse geschiedenis. Echte liefhebbers verschijnen aan de start om 10.00 uur. Wie liever een kort sprintje trekt, kan tot 17.00 uur elk moment de Open dag binnenstappen. Om 16.15 is er een marathonquiz en de winnaar gaat naar huis met de reproductie van een authentiek archiefstuk.

Nog meer te beleven

Naast de geschiedenismarathon is er een boekenmarkt waar bezoekers hun slag kunnen slaan. Geschiedkundige uitgaven zijn voor een prikkie te koop! De schatten van het Nationaal Archief zijn te ontdekken in de rondleidingen door de depots. Voor kinderen is er een VOC-rondleiding door kinderboekenschrijfster Lizette de Koning.

Ook zijn er rondleidingen door het restauratieatelier om met eigen ogen te zien hoe documenten uit het Nationaal Archief voor de toekomst behouden blijven. De tentoonstellingsruimte ‘De verdieping van Nederland’, met hoogtepunten uit de Nederlandse geschiedenis, taal en cultuur is zoals elke zaterdag open. Kortom een open dag met een gevarieerd programma waarvoor heel Nederland van harte is uitgenodigd.

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in