Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

15.000 bezoekers voor De Verdieping van Nederland


Den Haag

De Verdieping van Nederland is nu al een groot succes. De permanente topstukkententoonstelling van de Koninklijke Bibliotheek en het Nationaal Archief heeft sinds de opening door Z.K.H. Prins Willem-Alexander op 30 maart 2005 maar liefst 15.000 bezoekers getrokken. De expositie overtreft daarmee alle verwachtingen en dat wordt gevierd! Tussen 15 en 29 augustus ontvangen bezoekers 15% korting op de rijk geïllustreerde, stijlvolle publicatie De Verdieping van Nederland met bijdragen van bekende Nederlanders als Nelleke Noordervliet en Jan Mulder over hun favoriete topstuk.

1000 jaar Nederlandse taal, geschiedenis en cultuur

In De Verdieping van Nederland tonen de Koninklijke Bibliotheek en het Nationaal Archief 1000 jaar Nederlandse taal, geschiedenis en cultuur aan de hand van topstukken uit hun collecties. Naast de topstukkententoonstelling organiseren de Koninklijke Bibliotheek en het Nationaal Archief bovendien regelmatig tijdelijke thematische tentoonstellingen bij De Verdieping van Nederland. Tot 29 augustus is bij De Verdieping van Nederland nog de succesvolle expositie 'Na Indië, een vijfluik over afscheid en aankomst' te zien met onder andere het persoonlijke verhaal van Rudy Kousbroek.

Adres en openingstijden

De Verdieping van Nederland bevindt zich op de eerste verdieping van de Koninklijke Bibliotheek, naast Den Haag CS en is zeven dagen per week geopend; dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur, op zondag en maandag van 12.00 tot 17.00 uur en op dinsdag zelfs tot 20.00 uur. De toegang is gratis!

Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in