Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Nationaal Archief schrijft Vaderlandse Geschiedenis


Den Haag

Vraagt u zich ook wel eens af: 'Hoe was het ook al weer in onze vaderlandse geschiedenis?'. Dan schiet het Nationaal Archief u te hulp. Vanaf nu is er Het Vaderlandse Geschiedenis Boek, bedoeld om uw geheugen snel èn leuk een opfrisbeurt te geven. Aan de hand van 400 afbeeldingen wandelt u daarmee door het nationale verleden. Feiten uit het verre, maar ook het recente verleden komen in dit circa 450 pagina's tellende boek aan bod. Altijd al willen weten wat het oudste archiefstuk van Nederland is bijvoorbeeld? Wanneer wetten als de WAO en de WW zijn ontstaan? Of wanneer de aardappel in Nederland aankwam? Belangrijke, serieuze, maar ook leuke wetenswaardigheden: u vindt ze allemaal in dit boek.

Tweede Kamer

Het eerste exemplaar van Het Vaderlandse Geschiedenis Boek is voor Tweede Kamerlid en voorzitter van de vaste kamercommissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, dhr. Clemens Cornielje. Hij ontvangt de uitgave op de speciale avond voor de Vrienden van het Nationaal Archief, op 28 oktober. Namens het Nationaal Archief en Waanders Uitgevers doet directeur dr. M.W. van Boven alle leden van de Tweede Kamer een boek cadeau.

Boekgegevens

Het boek is een uitgave van het Nationaal Archief en Waanders Uitgevers. Vanaf woensdag 29 oktober te koop in alle erkende boekhandels, Ako en Bruna.
Het Vaderlandse Geschiedenis Boek, Nationaal Archief en Waanders Uitgevers, € 14,50, ISBN 90 400 88888. 

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Toegelaten HTML-tags: <p> <a> <em> <strong> <br> <abbr>
  • Zet HTML-elementen in hoofdletters om naar kleine letters.
Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in