Nationaal Archief. Collectie, tentoonstellingen en activiteiten

Nationaal Archief genomineerd voor WebWijzer Award 2002


Den Haag

De website van het Nationaal Archief is door het publiek genomineerd voor de WebWijzer Award. Deze prijs is een initiatief van burger@overheid en gaat ieder jaar naar de beste overheidssite. Het Nationaal Archief is in de race met negen andere kandidaten variërend van websites van gemeenten tot vacaturesites. De winnaar wordt 30 januari bekend gemaakt.

Publiekspanel

Het digitale platform burger@overheid heeft internetbezoekers de afgelopen zes weken gevraagd wat ze van diverse overheidssites vinden. Ze mochten een score uitdelen voor verschillende onderdelen en hun mening geven over de inhoud. Minimaal 25 internetters hadden een positief oordeel over de website van het Nationaal Archief. Dat was voldoende om voorgedragen te worden voor de landelijke prijs. De komende maand buigt het publiekspanel van burger@overheid zich over de kandidaten. Hierin zitten 1400 internettende Nederlanders die de sites op een onafhankelijke manier kunnen beoordelen. De uitreiking van de prijs vindt plaats tijdens een conferentie op 30 januari 2003 in Amsterdam. Hier zal ook de vakjuryprijs worden uitgereikt.

De WebWijzer Award is bedoeld om overheidsorganisaties te stimuleren tot het maken en het beheren van kwalitatief goede websites. Het een van de vele activiteiten van burger@overheid. De prijs werd in 1998 ingesteld door Roger van Boxtel, minister voor Grote Steden- en Integratiebeleid, in het kader van het project Communicatie Overheid Burger. 

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Toegelaten HTML-tags: <p> <a> <em> <strong> <br> <abbr> <span>
  • Zet HTML-elementen in hoofdletters om naar kleine letters.
Uitgebreid
Zoek in collecties
Zoek in